30 April 2012

Sista april idag då, imorgon börjar vårsommaren. Eller..?

Helgen var kanon, eller ja.
Fredag - afterwork med underbara människor.
Lördag - Stan med syster en sväng och sen chill
Söndag - Jobbade delad tur.

Det suraste/jobbigaste/tyngsta är att Petter har blivit knalldålig. Det började i lördags och har bara blivit värre sen dess. Feber, frossa, föryld och en fruktansvärd hosta :( Det gör så ont i mig att se honom ha så ont när han hostar, det liksom skär i hjärtat. Och vi har försökt med allt men inget hjälper, allt från huskurer till receptfria och receptbelagda läkemedel. Men är det inte bättre till på onsdag blir det vårdcentralen.
Och med min underbara tur så lär jag ju ba bli smittade och hinna bli sjuk lagom till helgen så jag inte kan följa med till Göteborg

Men nu ligger han och sover så jag ska passa på att titta på det senaste avsnittet och Game Of Thrones, så sjukt bra!!

Kväll..

Idag kan inte mamma klaga på att jag inte äter iaf, för det är det enda jag har gjort idag. Ätit och kollat på serier. Min mage är så full nu så det seriöst ser ut som att jag är gravid i 4 månaden. Men nu får jag inte äta mer, vore inte bra tror jag..

Men åter till min förbryllande morgon/förmiddag. Är fortfarande inte helt okej. Huvudvärk och konstig i kroppen. Men hjärtklappningen har gått över iaf. Ringde jobbet innan och dom tyckte att jag skulle stanna hemma en dag till för säkerhetsskull. De var riktigt oroliga för mig som det lät. Känns lite skönt, att veta att de bryr sig menar jag.
Så jag stannar hemma imorgon med, kan vara ganska bra. Behöver städa så det får väl bli dagsprojektet imorgon antar jag.

Ha en trevlig kväll!

25 April 2012

Vaknade tidigt som vanligt. Var sugen på gröt och kaffe och gick upp och gjorde det tillslut.
Åt en tallrik gröt och en halv kopp kaffe med mjölk.
Blev yr, hjärtat rusar iväg och skakis. Vad är det nu?!
Väntade på att det skulle gå över men det gör det inte.
Så jag ringde jobbet nu och sjukanmälde mig för kvällen. Som min arbetskollega sa: går det inte över får du ringa vårdcentralen för det där verkar inte så normalt. Och det håller jag väl med om antar jag. Visst att jag kan få lite hjärtklappning när jag har druckit 3-4 koppar svart kaffe på morgonen, men nu var jag ju inte ens i närheten.
Men det är skönt att dom bryr sig.
Men jag hoppas på att det går över.. ska ringa jobbet sen i eftermiddag och säga om jag kan jobba imorgon eller inte.
Det enda jag tänker är:
SUCK!

24 April 2012

Jag kom fram till idag att det snart är första Maj. :O Big :OO! Det är ju typ första lite sommarmånaden. Plus att vi ska åka till Göteborg första helgen i Maj. Vi ska till Petters bror, hans son fyller år. Plus att jag inte har träffat varken brodern eller sönerna till honom så det är väl dags. Svärmor hämtar upp oss här så vi slipper till och med ta bussen/tågen.
En helg i göteborg, sol, glajjer, avenyn.. Det låter hur fint som helst. Hoppas bara det blir sol :/


Idag har jag varit leedig, skönt. Har gjort massa bra saker.
Började med att åka och storhandla med syster, så nu är kyl och frys full. Det får inte plats en isbit ens i frysen nu. Massa maaaat!

Sen kom jag på att jag behövde åka hem till mamma och hämta ett kort på när jag var 15 år. Vi ska tydligen ha med det till kursen "Nationell värdegrund" på jobbet imorgon. Varför? Inte den blekaste. Gillar det inte iaf. Är inte direkt nöjd över hur jag såg ut då. Men men, jag är ju snygg nu så det spelar ju ingen roll.
Jag hittade en bild iaf och sen blev det ett halvt glas rött och massa prat med mamma innan jag begav  mig hem.

Så nu har jag stått och lagat och ätit mat. Var ju tvungen att fixa en matlåda till imorgon. Så det blev lite ugnsgrönsaker/rotfrukten och fläskkotlett. Riktigt gott blev det.



Nu blir det TopModel för hela slanten och såsmåningom sängen.

I'm Aliiive!

Nästan iaf känns det som. Har jobbat hela helgen och fra till klockan 16 idag. Såå trött i kroppen.
Men jag har suttit hemma i soffan hela eftermiddagen, nutit av mat och serier och drivit lite med en telefonförsäljare (förlåt Martin från nån eltandborst firma, kunde inte låta bli. Du hade ju exakt samma manus som vad jag hade när jag satt som säljare) så nu mår jag lite bättre.

Imorgon blir det lite städning på förmiddagen och sen iväg och stooooooorhandla med systeryster. Ska flirta till mig lite pantning av burkar med, det behövs.
Och sen ska jag träffa min underbara söta lilla Saarah. Det var hur längesen som helst vi träffades, saknar min donna.

På onsdag var det meningen att jag skulle åkt till Bodil för min andra hypnos men nu ska vi visst visa vår lägenhet för Tobbe så jag måste vara hemma och släppa in han så han kan titta runt lite.

Men nu ska jag fortsätta sitta i soffan, ska nog popa mig lite popcorn och njuta av någon bra film också.
Hoppas ni har det lika bra som jag :D

21 April 2012



Så himla trött..



Försöka hålla mig vaken..



Zzzz...



är med i Cattans tävling :)

Här har ni en länk till en blogg.
Där får man följa med Cattan i hennes graviditet, allt positivt och allt negativt.
Plus allt annat som tillhör henne och hennes vardag.
Himla bra blogg som jag följer iaf.
.Cattans blogg.
I tävlingen kan man vinna massa fina smycken som hon gör själv.

<3

Så himla gott :D

19 April 2012

Som ni ser här nedan så hände det en hel del 1954

Januari - Cirka 18 miljoner kubikmeter skog i Sverige fälls av fyra kraftiga oväder, ett med orkanstyrka

23 februari - Ett nytt vaccin mot polio presenteras i USA.

7 mars - Debuterande Sovjetunionen blir i Stockholm världsmästare i ishockey genom att slå Kanada med 7-2

7 maj - Frankrike förlorar mot Vietminh i slaget vid Dien Bien Phu vid djungelbefästningen

30 juni - En total solförmörkelse äger rum i södra och mellersta Sverige och förloppet beskådas av hundratusentals människor genom sotade glasbitar

1 Juli - Norden blir en gemensam arbetsmarknad där det varken krävs uppehålls- eller arbetstillstånd för arbete i ett annat nordiskt land

24 augusti - Brasiliens sittande president, Getúlio Vargas, begår självmord.

10 september - Larm slås om främmande ubåtar i Stockholms skärgård

29 oktober - Radiotjänst börjar regelbundna försökssändningar med television i Sverige. På tablån finns "Vädret inför veckoslutet" och "Utkik: Veckans journal". Första programmet är En skål för televisionen.

16 november - Efter fem månaders polisjakt grips inbrottstjuven Tumba-Tarzan i Stockholm

20 December - Barnserien Kalle Stropp, Grodan Boll och deras vänner med Thomas Funck börjar sändas i SR, och blir populär även bland vuxna med barnasinnet i behål

Med det viktigaste dom skedde det året var den 19 April.
Då föddes en lite dotter av Arne och Pia Antonsson. Denna lilla flicka blir kallad för Kerstin. Hon växte upp i Hövik tillsammans med sina systrar Inger och Bodil.
Denna kvinna tillsammans med Hans blev senare föräldrer till Joacim, Karin, Emma och Ylva.
Och hon blev då världens bästa mamma!
Älskar dig kära mor! Du kan inte bli bättre!
Grattis på födelsedagen!
<3

18 April 2012

Slutade klockan 13 idag. Skönt!
Så nu är jag ledig ända fram till på fredag klockan 16 om jag inte minns fel (det kan hända, tur att jag har det uppskrivet. Eller att jag har allt uppskrivet och att jag har en sambo som kommer ihåg saker åt mig.)
Så efter jobbet åkte jag till ica och handlade lite. Det är verkligen tomt både i kyl och på konto nu, leva på luft, så får det nog bli.

När jag kom hem slängde jag ihop en snabb pasta carbonara som blev huuur god som helst, åt massor och sen kom Petter hem.

Så nu sitter vi här i soffan och myser, jag har till och med hällt upp ett glas rose till mig :)

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, vi ska till mamma på eftermiddagen iaf. Fira henne lite eftersom jag inte kan komma på kalaset på söndag.

Men nu blir det facebook-spel :D

17 April 2012

Igår när jag gick och la mig tänkte jag
Galet va skönt med sovmorgon imorgon. Kan sova huur länge jag vill eftersom jag börjar klockan 16.
Imorse när jag vaknade och kollade på klockan stod det 7.34.
Då tänkte jag:
Nej, jag vägrar. Vände på mig och slumrade i en halvtimme till sen gick det inte mer.
Suck!


Så vad gjorde jag då, jo jag gick upp satte på kaffe och åt en smörgås. Nu sitter jag här i soffan fortfarande och dricker kaffe och gör mig uprörd över det som pratas om på "Efter tio". Annars inte mycket.




Annars går nästan varje ledig tankeminut till flytten och den nya lägenhet. Jag kollar möbler, tänker på gardiner, flytten och hur vi ska ha det. Det kommer bli så himla skööönt! En stor fin trea! Tänk er, från en etta med jobbiga katter till en trea med katter som man kan stänga ute när dom är jobbiga på morgonen. Hur bra kan det bli. dessutom så har vi en fin innegård där vi kan sitta i solen och dricka kaffe, sola och grilla. Jag kan inte riktigt uttrycka i ord hur bra det här känns! Det enda negativa är att vi kommer ha sjukt dåliga hyresvärdar som det verkar. Men det får vi överleva.
Men trotts att katterna (speciellt Zeké) kan vara fruktansvärt jobbiga, så jobbiga så jag ibland känner för att kasta ut dom från balkongen så är dom bland det viktigaste jag har i mitt liv.
De är ju mina grabbar.
Love them!!

15 April 2012

och nu är snart en underbar helg över.
Helgen startade i fredags klockan 16 så jag åkte hem från jobbet. Eller ja, jag mötte upp Petter och vi åkte och skrev på kontraktet på lägenheten, så nu är den verkligen vår från och med 1 Juli 2012. Wonderful!
Sen bestämde vi oss för att det var värt att fira så vi åkte till bolaget och köpte skumpa och vidare till fruktbutiken och köpte jordgubbar.
Sen blev vi sugna på att följa med syster och bror till Ztyle eftersom min duktiga kusin spelade med sitt band där. Sjukt duktiga var dom och det blev en buggrunda med bror. Ingen bra ide så yr i huvuder jag blev, haha.

Sen lördagen kan ni ana hur den blev, pizza och soffan heela dagen. Sjukt seg.

Och idag var det upp tidigt, kaffe, facebook. Städa städa städa hemma och när vi var färdiga med det så tog vi cyklarna till Karin och gick igenom alla mina kartonger. Vi slängde nog iaf en tredjedel av allt som fanns där. Himla bra!

Sen kom vi hem och jag inser efter en bra stund att jag har glömt min telefon hos Karin och då var det bara att sätta sig på bussen och hämta den.
Weey, va kul det var. Men jag hade en snäll syster som skjutsade mig hem :)

Nu ska jag väål snart lägga mig i sängen antar jag, tuff jobbvecka framför mig. jobb mån, tis, ons, ledig tors, jobb fre, lör och söndag.

11 April 2012 igen

Jag vill bara meddela att även om dagen började bajs med att jag inte kände för att jobba, så blev det hur brr som helst som vanligt.
Jag vet att jag har sagt det innan men dagarna i hemtjänsten går huuur fooort som heeeelst!


Så här glad och nöjd ska jag lägga mig i sängen och sova nu.
Imorgon upp och jobba klockan 8 igen :)

11 April 2012

Idag är jag inte alls sugen på att jobba 12-21 :/
Men det är väl bara att bita i det sura och göra sig iordning och cykla till jobbet nu då.

8 April 2012

Söndag idag, helgen har gått alldeless för fort. Jag har redan ångest för att åka till jobbet imorgon :/ Men det blir ju bra när man väl kommer dig ju. Men det hade ju inte varit dumt att vara ledig en dag till kanske.

Igår var det en trevlig kväll, lite vin för min del och lite mer vin för grabbarnas del. När klockan blev 22.30 så bestämde sig dom för att åka ner till stan en sväng. Men då var jag tråkig och stannade hemma.

Nu är grabbarna iväg på bilmässan, kände inte riktigt att jag hade råd så jag stannar hemma idag med. Rätt skönt att vara hemma själv och slappa lite.

Så idag blir det inte mycket gjort tror jag, städa undan lite ölburkar sen igår kan jag nog orka med att göra.
Så ni får ha det kanonbra :)

7 Apil 2012

Lördag idag då och jag är leedig :) När tror ni att jag vaknar då? Jo klockan 7 och då sitter visst redan Petter uppe och äter frukost. 7?!?!?! Seriöst??! Man blir minsann lite bitter.
Sen är det visst så att min rygg inte vill vara med, så förbannat ont. Så nu har jag smörjt lite (läs massor) med voltaren och hoppas på att det går över.


Nångång under dagen kommer iaf Johan från Örebro, ska stanna här i helgen och hålla oss sällskap. Himla trevligt.
Men annars så har vi inget speciellt planerat faktiskt. Jag ska bara ta det lugnt i helgen och sen från grabbarna säga och göra vad dom vill.


6 April 2012

Och det har verkligen varit världens längsta fredag. Inte för att jag har tråkigt på jobbet, men jag är så trött så jag har bara velat hem till min älskling och soffan hela dagen.
Men nu sitter jag här hemma, har räkor på tining som vi ska smaska på ikväll tillsammans med aioli och vitlöksbröd. Tur att vi inte ska umgås med någon mer ikväll för då hade de nog blivit förgiftade av vår andedräkt :P

Så nu ska jag bara njuta av ledigheten ända fram till på måndag.

Ha en kalas bra påsk alla typ 5 som läser :)

Världens finaste systersöner!



Frisörsalong Marcus!

3 April 2012

Nu har jag varit hemma ett tag, jobbade 8-16 idag. Första dagen som jag gick själv i hemtjänsten. Och vet ni vad.. Jag tror jag kommer att trivas som fisken i vattnet med både arbetsuppgifter och arbetskamrater. Känns så himla bra! Lycka!!

När jag kom hem så fanns det mat färdigt, underbara bästatse sambo!
Och sen cyklade jag till ica och handlade lite.

Imorgon blir det en delad tur, det saknades folk på kvällen så jag hoppade in då med. Pengar pengar pengar :) Så 8-13 16-21 är arbetstiderna imorgon.
Ni kan nog inte förstå hur skönt det är att börja 8, det är verkligen rena rama sovmorgonen jämfört med att börja kl 7. Underbart!

Men nu ska jag leka lite med mitt facebook spel sen blir det tillslut sängen. Min lilla ärthjärna har fått jobba på högvarv idag så Ylla är lite trött :P

Ha det kalas!

2 April 2012

Ja då var det april och det har redan märkts på vädret. Sjukt konstigt, snö.sol-blåst-reegn-snö sol.. ?
Idag är jag ledig och imorgon är första dagen på Vättersnäs, jag kan ju erkänna att jag är lite nervös. Hur ska detta gå :P Men det löser sig nog det med.

Helgen har varit jobb och dåligt med sömn, men annars lagom bra. Inte så mycket mer att säöga om den.

I eftermiddag/kväll ska jag till Magnus, denna gång tillsammans med Malin.
Vi ska nämligen se säsong 2 premiären av Game of Thrones. Så himla braa!



Men nu har jag inte så mycket mer att skriva faktiskt..
Hoppas helgen har varit bra!

Ylva V Laurin

Ingen big deal

RSS 2.0